Sjuk!

Hur känns det om man har halsböld? Hur sjuk blir man? Typ feber och så? Tror inte jag har feber men så fruktansvärt ont i halsen...känns som en liten kniv som sitter där :( Gör till och med ont när jag dricker vatten. Tror inte jag kommer kunna äta nått imorgon då det bara känns värre och värre. Kanske borde ringa imorgon och kolla upp det???

Nu är jag ensam hemma med bill och bull. Min D och Theo sover över hos Theos farmor då han ska åka till "MALLIS" kl 7 på morgonen och måste åka hemifrån senast kl 5.
Hoppas snart på att Mr gnäll ska somna så att jag oxå kan göra det, men det verkar ta tid!!!

Sov gott alla ni som får sova!

Saknad!

Imorgon kl. 07.00 så åker min lilla Theo till "Mallis" med farmor och farfar. Jag vet att han kommer få det jätte bra och verkligen behöver komma bort och få all tid och uppmärksamhet. Men saknaden kommer bli enorm :(  Måste försöka tänka på att det kommer bli en väldig avlastning och njuta lite av det oxå. Theo har aldrig varit ifrån oss så länge....kommer han glömma bort hur vi ser ut???

Känns jobbigt idag då det är sista dagen jag får träffa honom innan han åker då han ska sova hos farmor och farfar i natt. Men som sagt så vet jag att han kommer få det kanon bra då han älskar sin farmor och farfar!



Är såå svårt att fota Theo numera så att han ser alltsom oftast ut så här på bilderna...med halv öppen mun :)

Vilken helg!

Vad gör man när Theo vaknar innan kl. 05:00 både lördag och söndag och ens sambo inte gör det???
I fredags kväll var jag ju på ladies night och hade sjukt kul :) det var fullt ös och jätte häftigt att det bara var kvinnor där...blir liksom en helt annan stämning. Showen var kanon och pricken över I:et eller chocken (välj själva), var när Herr Stormare blottar sig och visar snoppen :) Som han uttryckte det "när man är i globen så måste man ju skriva rubriker"....jo det kan jag lova att han gjorde. Det var den trevligaste kvällen på länge...TACK svärmor för att du lät mig följa med!
Sova ut tänkte jag....eller hur! När Theo vaknar 04:30 lördag morgon och jag enbart sovit 3 timmar....då är det inte kul att vara mamma och gå upp med sin super pigga son som vill leka :(
Sen hade vi bestämt att vi skulle ha familjedag och åkte på Vällingby dagarna där Theo bl.a fick klappa får...dagens höjdpunkt. Dagen var kanon, men jag mådde dock inge bra med en förkylning som ALDRIG verkar vilja ge sig och en röst som svek. Somnade som en stock kl 21 igår!

Fast idag sparkade jag upp min D som fick ta morgonpasset! Nej nu ska jag avnjuta en stor och välförtjänt frukost :)

Ha det gott så länge!!!

Fredag och snart helg!

Älskade älskade fredag! Har längtat efter denna dag så länge nu....förhoppningsvis kommer Theo kunna gå på fsk idag och jag åka till sickla och köpa nått nytt....håll i er nu....till MIG. Ja ni hörde rätt....tycker att jag är värd nått nytt, har ju inget i garderoben som passar, visst det är inte så kul att köpa nått nu när jag fortfarande hoppas på att gå ner massor i vikt, men måste ju ha nått på mig. Kan ju inte gå naken, då skulle nog många svimma och jag skulle väl antagligen frysa ihjäl.
Så hoppas hoppas!!!  Ikväll är det min kväll....ska bli skit kul rent ut sagt att få tid att göra sig fin, gå ut och se/träffa människor, äta och dricka gott och bara tänka på sig själv för några timmar :)

Nähe nu måste jag ner och göra frukost till mig och Theo innan små grabbarna måste ha sin mat. Ha d gott så länge alla ni som läser min blogg!

Kram kram

IKEA besök

Idag ska jag och min granne som oxå har tvillingar till ikea för att shoppa lite :)  ska bli riktigt härligt då pengarna rullat in på kontot idag!
Var in på ikea´s hemsida för att kolla om det jag vill ha finns.... tror ni att det fanns??? Självklart inte, finns ju aldrig det man vill ha....varför är det alltid så nu mera på ikea??? Man kan ju bli galen över mindre.

  

Tänkte köpa skötklädsel och den jätte fina lekmattan, men men det blir väl bara lunch när vi kommer dit :(

En ledig kväll!

På fredag är det min tur att vara barn ledig på kvällen :)  Då ska jag med svärmor och 6 stycken till på lady´s night, ska bli såååå kul och sååå skönt.
Tänkte ha klänning/tunnika, leggings men vet inte vilka skor som passar till???

 
Passar dom här skorna till???

  
Så här kan man även göra med mammas fina nya kläder!

Syskon kärlek!

Theo här med faster och Hugo 
Theo och Hugo  Theo och Elliot

Utmaning!

Fick en utmaning av emmyt som jag nu tänkte försöka mig på!

5 saker i min frys:
* Köttbullar, * Massor av matlådor (som aldrig tas fram), * Fiskpinnar, *Massor med glasspinnar (till Theo) , * Frost

5 saker i min garderob
* Mamma byxor (som tyvärr fortfarande används), * För stora tröjor, * För små tröjor,  Sommar klänningar, * Strumpor i alla dess färger

5 saker i min väska
* Mobilen, * Läppglans, * Nycklar till huset, * Nycklar till bilen, * Plånboken

5 saker i badrumskåpet
* Plåster, * Plackers, * Parfym, * Alsolsprit, * Örhängen

5 saker i min bil
* Bilbarnstol 1, * Bilbarnstol 2, * Bilbarnstol 3, * Leksaker i massor (som underlättar bilfärden), * Gamla glasspapper :(

Jag ska skicka utmaningen vidare till 3 bloggare och har valt:

* elisabethegerblom
* charlottadahlberg
* llowejko

Hoppas jag klarade utmaningen, vad den nu gick ut på?!

Sjuka barn!

Det blir som jag befarade, Theo kommer vara hemma idag från fsk då han aldrig tycks bli frisk...han hostar så att han spyr och ena ögat är jätte kladdigt :( stackars liten.
Alltså alla 3 barnen hemma igen...phu...men får hjälp från lunch då min D kommer hem och hjälper till. Vad ska vi då hitta på idag?  Antar att vi bara ska vara inne och ta det lugnt....rolig dag!


Lever fortfarande!

Jaha då har jag klarat av även denna prövning! Men är så otroligt trött då jag max sovit 4 timmar på de två senaste nätterna. Vet inte vad man kan jämföra denna trötthet med så att dom som inte vet kan förstå....men tänk er att ta hand om 3 barn, 3 olika individer som alla har olika behov och alla behöver lika mycket värme och närhet. 3 barn som alla är lite sjuka plus att man är sjuk själv och barnens far som inte är hemma....ja ni kanske kan förstå att det inte finns nått ord för denna trötthet. Pricken över i.et är att Theo nu börjar bli kladdig i ögonen och kanske inte kommer kunna gå til fsk imorgon....det tar aldrig slut. När ska man få vila ut och börja komma ikapp med sömn???

Ska gå och ta en låååång dusch nu och bara njuta av tystnaden och att få en liten stund för sig själv!!!



God natt alla!

Ensam igen!

Ja från och med idag är jag ensam med alla barn, igen!  Om ca 1 timme åker min D på konferans resa till "Mallis", tänk den som hade ett sånt jobb. Min vän A kommer då o hjälper mig till på lördag...sååå himla snällt, hur skulle jag annars klara av detta helt själv??? Sen på lördag åker jag hem till pappa och stannar där till måndag eftersom min D kommer hem söndag natt.
Har sån panik nu och känner mig jätte stressad att klara av alla 3...för trots hjälp så har ju jag det yttersta ansvaret helt själv.
Längtar så tills min D får ta hand om alla 3 själv så kanske han förstår hur tufft det är. När han kommer hem så lovar jag att jag ska luta mig tillbaka och han får ta allt. Det är han väl värd???


Mina små troll ungar!!!

Kaos!

Pröva ALDRIG att:

1. Koka äppelmos
2. Ge ena barnet glass
3. Ge andra barnet ersättning
4. Underhålla det tredje barnet med roliga miner och ljud

samtidigt måste jag bara tillägga...jag prövade igår och det slutade i total kaos. Då äppelmoset kokade för hårt och det brännde fast i botten (den kastrullen vill inte jag diska), Theos glass tog slut och bröt ihop när han inte fick en till, Elliot spydde ner sig och bajsade på en och samma gång och Hugo skrek så fort flaskan kom millimeter fel i munnen.
Ja nu är det gjort iallafall och då vet jag att jag inte provar det igen.



Ser gott ut va???   Kan upplysa er att det nästan var värt besväret då det vart kanon gott :)

Ett ljus i mörkret!

Ni kan inte gissa vem som ringde mig igår??? Nej det kan ni inte!!!
En man vid namn Alf Widmark som jobbar som enhetschef på socialen och har hand om familje ärenden. Vi kände oss tvungna att gå vidare med vår dispens ansökan för Theo, eftersom värmdö kommun struntade i oss. Så då kontaktade vi både Soc och bvc psykologen för intyg till vidare ansökan om dispens.
Vi har verligen kämpat för att få den här dispensen, då betalningen kom igår och det känns så underbart att jag inte kan beskriva med ord. Iallafall så fick jag berätta hur vi har det och hur vi vill ha det.....och efter det avslutar Alf samtalet med att säga "nu ska jag ordna så att Theo får utökad tid på förskolan", inte nu ska jag försöka utan nu ska....så underbar människa¨, trevlig och bestämd :)

Efter 3-4 timmar ringer förskolechefen upp mig och berättar att den sociala enheten för familjeärenden bestämmt att Theo nu är berättigad heltid på förskolan :) gissa om jag grät!!! Förstår ni vilken räddning....Alf "I LOVE YOU", du förstår nog inte vad du gjort för våran familj. Ett STORT tack till dig och du kan även få en kram :)
Känns sååååååååååååå sköööönt, vill bara skrika av lycka....aaaaaaaaahhhhhhhhhoooooooooooooooooouuuuuuuuujjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....lycka är när man slipper kämpa själv och när andra även kämpar för någon annans lycka och överlevnad! Åter igen TACK!!!

En glad kille som kommer få mer tid med sina vänner på fsk

Sjukstugan!

Har natten varit bra?

Natt? På natten ska man väl sova och det har jag/ vi inte gjort i natt iallafall :(  Theo är sjuk....igen...Hugo och Elliot lite små hostiga och snoriga.
Theo fick feber i natt och jobbigt med andningen så jag fick tillbringa natten hos honom då inget annat än mamma funkar just nu. Alltså fick min D ta hand om H och E som verkligen inte ville sova, men skrika gick bra. 3 missnöjda barn är mer än vad man klarar av när man bara är 2 stycken!
Alltså kommer denna dag vara katastrof....ensam med alla 3 barnen...hjälp hur ska man orka med? Goda råd tas emot med öppna armar!!!


 

Ute pyssel!

Ja igår fixade vi i vår så kallade trädgård...med decimeterlångt gräs, leksaker utspridda över stor delar av tomten, en överfull pool att tömma och äpplen som börjar bli övermogna!!! Mycket att ordna med men tyvärr inte mycket som hanns med :(  Theo och min D plockade iallafall äpplen som jag ska göra mos på idag om tillfälle ges. Jag gjorde ett tappert försök att tömma poolen....vattnade stora delar av tomten men syntes knappt att jag tagit vatten ur poolen och grannarna måste trott jag var helt galen, då det regnat i mer än en vecka och allt redan var blött!  
 
När Theo arbetat klar så belönade han sig med att sno vinbär från grannens buskar...inte bara ett par utan  kanske 20 stycken. Tyckte det såg så kul ut så blev tvungen att ta några kort som bildbevis!!!

Sedan kom grabbarnas mormor på besök och det tyckte Theo var kanonm kul då han oxå fick fika :)

Med mormor  Lill tjuven!        Småttingarna myser med mormor medans storebror stjäl från grannarna!!!

Lekparken!

Lyckades enligt planerna ta mig ut till lekparken med alla 3 barnen. Jag med dubbeldäckare till vagn och innebandy kubba i ena handen och Theo tog med sig sin skottkärra som han vid lekparken la kottar och nypon i :)
Var väl där max 20 minuter innan han ledsnade och började gå hem igen....fast utan skottkärran...den fick jag så klart oxå ta!

Väl hemma åt jag och Theo mat...hade inte så mycket att laga så det vart lite av varje. Allätare som Theo är fick han 4 st köttbullar, 2 st potatis bullar, 2 skivor ost, 1 banan som efterrätt

54 min sedan jag skrev det här över och nu är alla barn vakna...suck....hann jag vila nått?? Självklart inte :( men snart är iallafall min D hemma och då får jag avlastning. Vad gör man när T sover och bill och bull blir hysteriskt hungriga exakt samtidigt? Jo först får man panik över att dom ska väcka store bror och att alla 3 är galna samtidigt. Sen sprang jag ner och gjorde ersättning som jag gav Elliot, samtidigt ammade jag Hugo...så visst går det men stressigt blir det. Gäller att vara effektiv!!!

Leker med kottar och stenarRoligt att gunga
Inte lätt att fånga Theo på bild

Nu sover alla trollungar!


Fingerfärg!

  • Fredagar är Theo ledig från fsk, så idag är jag ensam med alla tre till kl 14 då min D kommer hem. Då ska han och Theo och till polisen i nacka och fixa pass till Theo. Theo ska den 30 september åka med sin farmor och farfar till utlandet i en hel vecka. Kommer nog funka jätte bra och han kommer nog älska det. Här hemma kommer det bli väldigt tomt dock....har aldrig haft honom borta så länge förr. Har lite blandade känslor inför detta....å ena sidan blir det avlastning att bara ta hand om 2 barn men saknaden kommer nog bli enorm :( Fast bra för Theo och för en gång skull få all uppmärksamhet och så kanske mammigheten blir mindre. Håller på att bli galen när det bara är jag som får hjälpa, jag som får natta, jag som får klä på osv.

    Idag då så hade jag bestämmt att vara en bra mamma, en super mamma till Theo och bara göra massa roliga saker :)
    Så vad har vi hunnit med:
  • Ätit frukost
  • Lekt med duplo
  • Målat med fingerfärg
  • Badat
  • Tittat på musse pigg

              och kl är nu 09.35....så en så länge känner jag mig duktig och Theo är en gla kille!

            Snart börjar amningen igen och efter det lunch...om jag orkar och hinner ska vi nog klämma in lekparken innan
            lunch så att han kan sova skönt och nöjt sen efter maten!!!

            See ya!

        


Vilken natt!

En helvetes natt skulle jag uttrycka det. Med 2 små som gnällde hela natten, 1 lite störe som bara nöjde sig med mamma och en pappa som bara sov sov och sov...kan det bli värre (nej tror inte det).
Har nu äntligen fått iväg Theo till fsk efter mycket protester från samtliga 3. Nu sover iallafall Hugo och Elliot för en stund och jag kan varva ner. Får även eftermiddagen för mig själv då hela familjen minus mig, ska iväg på kalas firande hos svärföräldrarna....måste sova ikapp lite.

Mer om min dag förmodligen lite senare....bye bye!!!



Så här känner jag mig idag!

Egen tid med Theo när de små sov!




MIN FINA FINA KILLE!!!
  

3 månaders vaccination!

Idag var jag och min D till bvc för att vaccinera grabbarna, gick mycket bättre än vad jag trott. Trodde båda skulle skrika som bara den. Hugo skrek i och för sig men det gick över fort och Elliot skrattade faktis efter den första sprutan men den andra  gjorde lite ondare :(  Vi väde och mätte dem med....oj oj oj säger jag bara...dom är ju inte undernärda på något vis. Tvärtom...Hugo väger nu 6,5 kg och Elliot 5,9...två stora killar!!!

Inga stora tecken än att dom fått sprutorna förutom lite mer gnäll, men ingen feber än...så hoppas hoppas.

Ganska nöjda trots sprutorna!

Kram på er!

Sovit????

Vilken helvetes natt...E har gnällt stora delar av natten och när han äntligen somnade så vaknade stor killen och kom in till oss. Han låg och skrek tills han var helt vaken och pigg....trodde att han skulle få gå upp 04.20...men där satte jag stopp,måste ha någon gräns om vad som är för tidigt. Efter många skrik och protester fick jag honom att somna om. Vi blev väckta av bill och bull kl 05.45.....så då var det bara att gå upp!
Den här dagen kommer inte bli rolig och tålamodet ligger på noll.....

Äntligen hemma igen!

Nu är familjen samlad igen! Min D är hemma igen och T hämtade vi på eftermiddagen efter att ha tillbringat helgen hos sin farfar. Allt har gått bra och jag har överlevt för den här gången :)

Ska sova nu för att orka ladda upp för en ny dag med 3 barn, mamma/barn gympa och ikea besök!!

Sov gott alla...

Måste bara köpa!!!


Klassisk Kånken-ryggsäck i litet format med dragkedja som öppnar hela huvudfacket. Mycket slitstarkt vinylontyg. 2 öppna sidofickor och 1 frontficka. Urtagbart sittunderlag mot ryggen. Enkla axelremmar och handtag i toppen. Reflex i logon.

Måste bara köpa denna underbara lilla ryggsäck till T...kostar 299 kr och är ju bara så söt!!!


Morgonmys med mamma!

     

En dag kvar!



Nu är det helt plötsligt lörddag morgon...tiden har gått oväntat fort...kan bero på att jag gjort något hela dagarna. Igår skulle T för första gången sova över hos sin farfar. Även om jag visste att det skulle gå bra så är man ju alltid lite orolig, då han är såå väldigt mammig just nu och då han enbart sovit 50 minuter på dagen igår. Lämningen gick jätte bra och jag och H och E begav oss därifrån vid 16.30 tiden...alltså i dom värsta köerna. Men eftersom jag inte brukar vara ute och köra så ofta, dom tiderna, så tänkte jag så klart inte på det :(  Vad tror ni händer när man är stressad för att man ska hem och städa innan man får gäster och man har två små i baksätet??? Jo, man kryper fram i snigelfart och H får jätte ont i magen och skriker som en galning....det bara skär i hjärtat...men vad kan man göra när man sitter fast i  dom där jä.la köerna?! Inte mycket....

Vi klarade oss hem iallafall, dock i stort kaos men överlevde!!! Städade, ammade, förberedde maten, försökte tina kräftorna på bästa sätt (vilket tog evigheter), ställde fram vin, gjorde fördrink. Allt detta med gästerna runt omkring!
Kvällen blev till sist lyckad efter att ha väntat på dessa kräftor och kämpat i mig några klunkar vin...många trötta ögon var det men jag slog nog rekordet.

Däckade och har sovit oförskämt bra då min underbara vän fått dra det tunga lasset...har dåligt samvete för det. TACK gumman för att du finns, skulle inte klara detta utan din hjälp!!!

Kaoset kan börja!

Har bävat för denna dag....idag kl 11 åker min D till järvsö...har hela tiden tyckt att denna dag legat så långt fram, men nu är den redan här...vill inte...längtar nu tills denna månad är slut då min D både varit i järvsö och på sin konferans på "Mallis".

Lämnar T på fsk 8.45 sedan hem och förbereda för att en barndoms vän och hennes 2 barn ska komma på besök :) d ska bli väldigt trevligt. Hon ska för första gånger få träffa min små grabbar!

Hörs senare igen!

En nöjd liten kille!   Sööt!  Min stor prins!

"Mamma Mia"

Ja då har man gått på bio med barn för första gången och det gick jätte bra...H och E sov sig igenom hela filmen och själv kunde jag luta mig tillbaka och bara njuta av filmen och att få göra något för sin egen skull. "Mamma Mia" var filmen och den är verkligen så bra som alla säger att den är, skulle lätt kunna se den nu igen. Kom på mig själv flera gånger med att sitta och sjunga med och med ett härligt gung i kroppen. Verkligen rekommenderad att se!

Sitter nu och njuter av tystnaden när alla barn sover och min alldeles egna tid just börjat.

Imorgon börjar koaset då min D ska åka med jobbet till järvsö och kommer hem på söndag...kommer bli tufft och känner paniken sakta krypa sig på. Vet att jag kommer klara det för att det inte finns några andra alternativ, jag måste...men sömnen kommer dock bli drabbad (alltså mer än vanligt)...ingen sömn alls med andra ord :(

Som tur är kommer min vän och hjälte A och hjälper till så då känns det iallafall lite lättare. Ska avsluta här och njuta av tystnaden. Sov gott alla!!!


Mamma Mia

Överlevde!

Jo, nog överlevde jag träningen som jag tyckte var lagom jobbig....men idag är träningsvärken enorm i låren. Känns som om någon slagit mig med något hårt över benen :(  Igår var jag oxå ute och rörde på mig, då vi varje tisdag (flera mammor i området jag bor i) går en lång promenad som avslutas med en nyttig fika hos någon av oss. Det var första gången jag var med igår då jag varje gång fått förhinder (ingen bortförklaring för att inte röra på mig). Nästa gång är det hos mig vi ska fika, det innebär alltså att städa innan och komma på vad jag ska bjuda på??? Det första jag tänkte på när min granne berättade att dom avslutade med fika var att jag skulle bjuda på typ kladdkaka eller nått annat gott...men nej nej nej...nyttigt ska det vara så klart. Så nu vet jag inte vad jag ska bjuda på då jag hört att den ena efter den andra varit så ambitiösa. Måste nog kolla recept på nätet för att hitta nått gott och nyttigt.

Idag ska jag och två mammor till gå på baby bio (alltså där man får ha med sig barnen och ingen bryr sig om skrik), ska titta på "mamma mia", ska bli jätte kul bara de små håller sig ganska lugna. Så idag är det min D som hämtar på fsk.

Kram från en trött mamma!!!

Stor?


Idag börjar mitt nya liv!

Idag kl 10.00 ska jag börja röra på fläsket igen :) då ska jag och H och E gå på mamma/barn gympa...ska bli väldigt skönt att komma igång. Tror det bli en mjukstart, men vem vet, kanske är ett jätte jobbigt pass??? Fast o andra sidan så är min kondis inte att leka med, blir tyvärr trött av det allra minsta.

Återkommer med detaljer senare om jag överlever träningspasset.....

Kort spel och svordommar!

Ja, hela kvällen slutade till sist med lite vin och kortspel...hela familjen ville så klart vara med och även min vän. Valde att spela plump, vilket min kära far älskar....han satsar inte på att vinna han utan tycker det är roligast att sätta dit alla andra :) som han säger " det är ju det hela spelet går ut på ". Fast vissa tyckte annat, som min D och min bror R. Som vanligt när det är tävling går dom ut hårt och acksepterar bara vinst...men men där misslyckades dom båda till deras besvikelse och jag o min vän som spelade ihop vann inte heller men kom iallafall inte sist!

Dagen vart lyckad och alla somnade nöjda och glada!!!

Mys!!!


T´s bowlingskor


RSS 2.0