T´s bowlingskor


T med morfar


Bowling dax!


Ja, hur gick det nu på bowlingen??? Vem vann???

Familjen anlände kl 13 och då vart det fullt hus på en gång. Började vårt firande med en fika (så klart, känner mig som en stor kanelbulle), pappa hade med sig hembakade kubb (mums)...som jag bara i farten råkade äta 3 stycken av, medans alla andra nöjde sig med enbart en i var....men är det fest så är det!

Sedan kom min vän A och tog hand om de små medans min familj och jag packade in oss i bilarna och körde mot sickla och mot den stora tävlingen. Det sista min vän A sa var " åk och vinn nu, framförallt mot din bror R " (vilken är den mest tävlings galna människa jag känner), och jag svarade "självklart, jag ska vinna mot alla" och trodde verkligen på mig själv, självförtroendet var på topp.

Väl framme så var det bara att välja ut skor (dom där snygga röd/vit/blåa med 3 meter lång snören) i rätt storlek och det fanns även skor till T som vart överlycklig att ha samma som oss andra. Alla gick med kvicka smidiga steg till våra banor med alla hopp om att vinna och slå många strikar.
Pappa börjar det hela med att lägga första klotet i rännan var av han får lite tips av storebror R hur han på bästa sätt ska hålla klotet...nästa försök blir en fullständig fullträff, strike. Nämen oj, säger pappa lite chockad och fortsätter med några till strikar. Ja, hur gick det då för mig??? Inte en ända strike och bara en spärr vilket inte alls är bra. Havdar fortfarande att jag fick ta för stora klot och ärav mitt dåliga spel. Då kanske många tänker "men varför inte ta ett lättare klot? Jo, för har man tjocka fingrar så har man.

T åt bacon chips, drack vatten och dansade till pop musiken som spelades...han hade det kanon och var jätte duktig.
Jo och vem vann? Min D vann stort över oss andra och min älsta bror R kom på en bitter andra plats enligt han själv. Jag hade gärna kommit tvåa istället för sist.
Avslutade allt med en bit god mat enligt de flesta. Men pappa tyckte maten var så där, "tacka vet jag mammas köttbullar, dom slår det här med hästlängder". Jo kanske var sant, men lite svårt att få sånna när man är ute och äter och då farmor gick bort för 17 år sen!

Alla nöjda och glada på väg hem till yttligare en tävling som jag återkommer med senar.....på återseende!!!

Familjen på besök!

Snart kommer min familj på besök, dvs. min pappa, mina två bröder och älsta brorsans sambo. Pappa fyllde 65 år i torsdags så detta ska vi fira idag med tårta och ballonger....nej skoja bara....vi ska åka och bowla och äta därefter. Ska bli riktigt kul då pappa och jag hamnade i samma lag på bowlingen, eller iallafall på samma bana. Innan vi åker kommer min närmsta vän/syster  ( en riktig klippa är hon i våra liv ) och ska hjälpa oss ta hand om små killarna, känns som en omöjlighet att ta med dom till bowlingen, men T följer med!

Återkommer med detaljer senare och eventuellt bilder!!!Ciao!!!

Stolt storebror!


2 av mina små änglar!!!


Jävla skit kommun!!!

Säger det igen...jävla SKIT KOMMUN....har ansökt om dispens för att T ska få full tid på fsk, då den nya lagen om 25 timmar per vecka träder in.....fick ihop en jätte bra ansökan som vi skickade in. Detta är alltså jätte viktigt för att våran vardag ska gå ihop och att Theo ska få full stimulans tillsammans med sina vänner. Men det verkar inte dom där jävla ärtorna på kommunen förstå....men men dom kan väl inte förstå hur slitigt det kan vara att ta hand om 3 barn under 2 år. Iiiiiiiiiiiii, blir såååå arg...vilka tror dom att dom är va....säkert massa människor med dyra fina kläderoch näsorna i vädret!!!

Iallafallså fick vi igår et brev av kommunen där dom förklarar att de skäl vi angivigt inte räcker för att få dispens utan vi måste i så fall även ha intyg från socialen, läkare eller psykolog. Så nu är det krig kan jag lova....på måndag är det jag som ringer bvc och bokar tid hos psykologen för nu ska dom jävlarna få.

Känner att det blev mycket j.vlar i detta inlägg men skönt att skriva av sig!!! På återseende...

forts. mammaledig, ja visst!!!

Phu äntligen kan jag slappna av nu när det "bara" är 2 barn att ta hand om. Går sakta hemåt och njuter av tystnaden då bägge sover söttt i vagnen. När jag väl gått min 100 meter hem så är det bara att skynda in medans dom sover för att hämta bilstolarna för nu ska det iväg och shoppas....springer upp för trapporna, hämtar stolarna, blöjor och extra kläder. Väl ute igen sätter jag barnen i stolarna och sen in i bilen...sen lyfter jag in vagnen...eller nehej tydligen inte, den väger ju 26 kilo och jag är tydligen inte så start. Gör ett försök till...så där ja änligen inne....fick ta i så att det värkte i kroppen. Startar bilen och iväg...vrider upp volymen och popppar på, känner mig väldigt pigg faktis....fortsätter åka en bit innan jag kommer på vad jag glömt....faaaan, plånboken....bara att vända igen.

Möter efter mycket om och men min väninna i Sickla för att spendera några timmar. Då vi bägge har tvillingar möts vi av många blickar och kommentarer så som " oj, två stycken med tvillingar", " nämen ohhhh", " är det tvillingar???"
Lunch dax...beställer mat och sätter oss ner och ammar....maten kommer in och servitören säger "smaklig måltid"....30 minuter senare kan vi äntligen hugga in i den goda varma, eller jag menar kalla maten :(  men men man är van.

Det jag hittade under vår lilla tur var mössor åt småttingarna, present till D sysyter som vi ska fira idag och ett par skor till mig för 99 kr...vilket kap.

Åker hemåt vid 14 tiden för att hämta T på förskolan, men innan det så hinner jag hem och ger H och E ersättning...sedan skyndar jag för att hämta T. Vi sätter oss i bilen för att åka på vårt nästa äventyr denna dag. Lämnar av T hos farmor och åker till familjerätten då D måste skriva på papper att han är pappa till H och E och även papper om gemensam vårdnad....sånt som måste göras om man ej är gift.

Därefter åter till T´s farmor för bilbyte och sedan till IKEA för att slåss med resten som fått lön precis!!!

Då jag gjort lista med allt vi skulle handla + priser på allt, tar D listan och springer igenom hela IKEA och jag efter med barnvagnen i högsta hugg. Ett effektivt sätt att komma fram när det är mycket folk är att gå i bredd med tvillingvagnen och kundvagnen, folk har inget val än att flytta på sig :)
Vi hittade nästan allt vi behövde och begav oss för att hämta T och äntligen få komma hem och sova efter denna långa dag.

Hah, trodde jag ja....men E hade ont i magen stora delar av natten och våran babysitter med gungfunktion ( som är den bästa barnvakten åt bäbisar som har ont i magen ), hade någon ( typ T ) på något sätt haft sönder så den var ingen hjälp. Man kan ju bryta ihop över mindre....får väl vara nöjd över dom 2 timmarna jag fick!!!

Mamma ledig, ja visst!!!

Igår var det full rulle hela dagen....vaknar, eller snarare blir väckt kl 05:00....härligt tänker jag (NOT), kryper upp ur sängen för tröttheten är så enorm. Sätter på tvn till T och går ner och gör välling....från övervåningen hörs skrik (inte T skrik utan barn skrik), härligt grabbarna grus är vakna...piiip, vällingen är klar, halv springer upp för trappan med vällingen i högsta hugg. Ger den till T och skyndar sedan in till de andra två....vem ska jag börja amma??? Vem skriker minst??? Nej det här går inte, ner igen och gör ersättning...(mycket barnskrik från övervåningen)...erättningen klar...springer åter igen uppför trappan. T är klar med vällingen och nöjd framför tvn....lägger mig ner och ammar ena sammtidigt som jag ger ersättning till den andra....äntligen tyst och alla är nöjda för en stund. Båda somnar och jag kan gå till T och ge honom min tid. Byta om på T och förbereda honom inför förskolan....går ner och äter frukost tillsammans...tiden är knapp...(barnskrik från övervåningen)...medans T äter sin smörgås springer jag för tredje gången upp för trappan för att sätta i napparna...skönt, nöjda igen. Ner till T tvätta händer och ta med honom upp för att klä brorsorna. Ner med alla tre, H och E i vagnen och på med skor och jacka på T...äntligen alla klara och i tid :)...nej vad är d som luktar....inte sant, H har bajsat ner sig...upp igen och bada honom i handfatet och på med nya fråcha kläder och bara 10 minuter sen. Nu äntligen kan vi gå till förskolan. Lämnar T utan problem.......återkommer snart med skrivandet....många skrikande barn nu....

Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg kommer förmodligen mest handla om mitt liv som 3 barns mor och hur jag överlever vardagen med allas behov som måste uppfyllas. På återseende!!! 

RSS 2.0