Julafton!

Härligt att få gå upp kl 05.45 på julaftonsmorgonen ;-) men man får ju ut så mycket mer av dagen då!
Började med att Theo fick öppna sista julklappen i paket kalendern som han fått av sin farmor och farfar...gissa vad han fick??? Jo tusch pennor...väldigt lyckat tycker vi (NOT), då han självklart ville börja måla med dom på en gång och bröt ihop totalt när vi sa NEJ. Man vill ju kanske hinna äta frukost innan det är färg överallt. Sen så ville han följa med min D ner och göra frukost och bröt ihop totalt när han såg julstrumporna som det var snögubbar på (han är är rädd för snögubbar då hans farmor har en dansande och sjungande sådan). Min D fick inte röra sig från honom och han ville bli buren hela tiden. Så går det när man försöker ordna och överraska...fast överraskad blev han allt :-)

Kl. 12 kommer min far och mina 2 bröder som ska fira här med oss, det ska bli kanon mysigt! Så får vi se hur dagen blir...har varit ett väldigt tjat att tomten ska komma iallafall.
Vi firade jul i lördags med barnens farmor och farfar då tomten även kom och hälsade på och delade ut julklappar. Theo var lite avvaktande i början men sedan hälsade han på tomten och sa " totten fafa"....han förstod alltså vem det var som dolde sig under alla kläder och masken. Så nu när vi frågar vem som kommer idag så säger han "fafa ho ho ho"! En listig liten grabb!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!


Paus!

Nu var det länge sen jag skrev men det har varit så mycket sjukdomar här nu ett bra tag så orken, tiden och lusten har inte funnits där.
Först var Theo hostig och febrig 3 dagar och gick bara till fsk torsdagen och fredagen...då det självklart börjat gå vinterkräk sjukan där. Så på söndags kvällen spydde Theo 1 gång...vilket förklarar att han knappt åt något under hela helgen. Dåligt samvete fick vi då han kräktes då vi tjatat på honom om maten hela tiden.
Alltså blev han hemma på måndagen men inget mer kräk, så kom kvällen och jag började känna mig dålig. Ja, självklart så hade även jag blivigt smittad :-( blev en förfärlig natt. På tisdagen tog min D med sig Theo och Elliot till sitt jobb så jag skulle få andas ut och vila lite extra (Hugo sov som en stock). Theo skulle alltså till fsk trodde jag ända tills min D ringde och berättade att Theo totalt bajsat ner sig och det var som vatten....jaha alltså inte fsk idag heller. Alla barnen hemma och även min D så jag fick tid att vila. På eftermiddagen spydde Theo 2 gånger så ingen fsk på onsdagen heller.
På onsdagen mådde jag bra och Theo oxå trodde vi tills på eftermiddagen då han spydde igen. Alltså blev han då hemma torsdagen med men då han inte varit på fsk på väldigt länge kan jag meddela att han klättrade på väggarna.
Torsdagen mådde han bra och fick tillbaka aptiten...min D blev tyvärr tvungen att jobba och kom inte hem fören eftermiddagen då jag trodde att jag skulle få avlastning....men NEJ min D började må jätte dåligt och även han åkt på kräk sjukan. Så jag packade alla våra väskor med kläder, leksaker,barnmat och mediciner. Satte alla barnen i bilen och begav oss till min far då jag kände att min D skulle få lugn och ro, få hjälp och avlastning och att Hugo och Elliot skulle slippa en tredje prövning då dom hittils klarat sig.
Självklart hamnade vi i dom där jä.la köerna...brukar ta ca en och en halv timme till min far men nu tog det 3 timmar, gissa om barnen var glada?!

Nu har vi haft en härlig helg med julfirande hos barnens farmor och farfar och en dag med massa städning! Imorgon ska Theo förhoppningsvis gå till fsk....peppar peppar!!! Imorgon kommer även min mamma och då blir det lite avlastning, hon stannar till tisdag då det är min D sista dag innan ledigheten:-)

En riktigt god jul till er alla, ta hand om varandra!

  

6 månader!

Idag blev då mina små bebisar ett halv år gamla, så nu är det kanske dax att inse att dom inte är bebisar längre utan små individer! Prövade få dom att sitta själv oxå och båda klarade av det hyfsat. Fast Elliot satt stadigast, han som för övrigt har minst hållning och styrka i benen. Är så roligt att dom är så olika både till sättet och till utseendet.

Grattis grabbar på halv års dagen!


Elliot


Hugo

2-års kalas!

Igår firade vi då vår stora 2 åring! Hjälp så många vi hade bjudit, vi var mellan 20-30 personer....gissa om familjen M var trötta efter den dagen?! Tog väl Theo över 1 timme innan han kunde släppa loss och ta in alla människor. Han ville helst vara uppe och leka med sin yngsta faster då vi alla andra var nere....tror att det kanske var lite väl många för hans smak.
Han fick så mycket fina saker, ett stort TACK till er alla som var här och firade vår son och gjorde dagen/kvällen till något alldeles extra!
Han fick bland annat ett paket med doktors saker som han tyckte väldigt mycket om, speciellt ett par gula glas ögon som han inte släppte fören han somnade och nu har han dom i handen eller på sig hela tiden :-) Det första han gjorde när han vaknade kl 9 i morse var att ta fram doktor väskan och ge Hugo och Elliot sprutan och lyssna på deras hjärtan (eller magen).
Idag har jag alla barnen hemma då Theo är lite hostig och varm...som sagt så var det en hektisk dag igår så idag är en vilo dag.


Tog ett bra tag att blåsa upp alla ballonger kan jag tala om och vi mådde inte direkt bra efter det heller!

  Pappa fick blåsa ut ljusen
Egen tårta och allt som han knappt smakade på!


En fin tågbana som farmor fick hjälpa till att sätta ihop, tog väl en si så där 1 timme...bra jobbat!

Dom fina glasögonen
Vilken snygging!


Utmanad!

Så har jag då blivigt utmanad IGEN av Emmy och som vanligt fattar jag inte vad det går ut på men gör det ändå!Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar


8 favoritprogram
1. One tree hill
2. Greys anatomy
3. Gossip girl
4. Desperate housewifes
5. Sjukhuset
6. S.O.S Gute
7. Christine
8. Andra avenyn

8 saker jag gjorde igår
1. Firade Theos 2 års dag
2. Bytte bajsblöjor
3. Öppnade paket från min julklapps kalender
4. Åt middag
5. Julpysslade på Theos förskola
6. Duschade
7. Tvättade
8. Nattade Theo


8 saker jag ser fram emot
1. Jul ledighet med hela familjen
2. Julafton
3. När Hugo och Elliot börjar sova bra på nätterna
4. När jag får äta godis igen
5. När vi bokar dopet för grabbarna så vi får det överstökat...
6. Att få träffa min kära vän A igen
7. Till söndag då vi firar Theo med släkt och vänner
8. Snö


8 favoritrestauranger

Restauranger vad är det? När ska man ha tid för det?
1.
2.
3.
4.
5.
6. 
7.
8.

8 saker på min önskelista
1. En vit jul
2. Friska barn
3. Att snart få börja använda toan nere
4. Mer föräldra penning
5. En utlandsresa med familjen
6. Att få sova, sova, sova...
7. En fin mage som inte hänger
8. Att snart kunna börja träna innebandy


8 personer jag utmanar

1. Charlotta
2. Johanna
3. Elisabeth
4. Erica
5.Linnea
6. Bella
7.
8.

Theo 2 år!

Ja, igår var den stora dagen när Theo blev 2 år...tänk vad tiden går fort, redan 2. Började dagen med paketöppning....fick öppna paketen från mormor och sen ett paket från julklappskalendern.
På fsk så firade dom oxå Theo och avslutade dagen där med pyssel eftermiddag då hela familjen Mellåker var där. Jag och D gick in hårt för det där med pyssel och försökte även få Theo engagerad. Vi var så inne i våra tomtar och när vi var färdiga var inte Theo där utan i ett annat rum och lekte :-) Jätte mysig tradition tycker vi!
Sen gick vi hem och skulle mysa med familjen för vi ska inte fira Theo fören på söndag med släkt och vänner. När vi avslutat middagen så bankade det på dörren och där stod Theos farmor och farfar som förstås oxå hade massa paket, lyckan var gjort. Efter en dag med mycket paket, firande och lek så däckade Theo kl. 20:00 och sov ända till kl. 07:20 i morse :-)......kan inte minnas när han sov så länge sist?!

Nu är Theo på fsk till kl. 11:30 då vi ska bära iväg till morfar. Min D ska till sundsvall idag till imorgon så då tyckte vi att det passade bra att åka och hälsa på morfar och på köpet få lite hjälp med de tre vildarna!

Ha d gott!!!


En glad 2-åring!

RSS 2.0